بستن

 مهمترین رخدادهای عرصۀ فضا در سال ۲۰۱۴

بررسی کهکشان راه شیری ، نگاهی از فضا به زمین، زمینی دیگر، رصدخانه عظیم اروپایی در شیلی، انفجار محموله فضایی و فرود یک کاوشگر بر سطح دنباله دار و … برخی از مهمترین رخدادهای عرصه فضانوردی سال ۲۰۱۴ هستند، در زیر مهمترین اتفاقات فضایی را با هم مرور می کنیم.

بررسی کهکشان راه شیری

در هشتم ژانویه سال ۲۰۱۴ فضاپیمای گایا (GAIA) وابسته به آژانس فضایی اروپا به سوی مقصدش در نقطه لاگرانژ پرتاب شد؛ نقطه ای که حدود ۱٫۵ میلیون کیلومتر از زمین فاصله دارد. این فضاپیما پنج سال در فضا می ماند و از آنجا کهکشان راه شیری را اندازه گیری و نقشه حدود یک میلیارد ستاره را ثبت می کند.

وقتی ساعت بیدار باش در فضا به صدا در می آید

در بیستم ژانویه سال ۲۰۱۴ بزرگترین ماجراجویی تاریخ در فضا آغاز شد. فضاپیمای روزتا که ۹۵۷ روز در اعماق فضا به خواب فرو رفته بود، بیدار شد. این کاوشگر رباتیک در مدار حرکت خود آن قدر به خورشید نزدیک شده بود که پنل های خورشیدی اش نور کافی دریافت کنند. روزتا در پنجم ماه اکتبر به مرحله ای دیگر از ماموریت خود رسید که آن همراهی با دنباله دار ‘۶۷ پی / چوریوموف – گراسیمنکو’ است.

نگاهی از فضا به زمین

کاوشگر فضایی سنتینل (Sentinel 1-A) در سوم آوریل به فضا پرتاب شد. وظیفه این کاوشگر کنترل سطح زمین و ارسال اطلاعات آب و هوایی درباره کره زمین است، قرار است پنج کاوشگر دیگر از نوع سانتینل در سال های آتی به فضا پرتاب شوند.

زمینی دیگر؟

کپلر-۱۸۶اف(Kepler-186f) سیاره ای است که حدود ۴۹۰ سال نوری با زمین فاصله دارد. این سیاره اولین بار توسط تلسکوپ فضایی کپلر معروف به شکارچی سیارات شناسایی شد. این سیاره در منطقه ای قرار دارد که در آن آب به صورت مایع می تواند وجود داشته باشد اما اینکه در این سیاره آب وجود دارد یا نه، پرسشی است که هنوز پاسخی نیافته است.

فضاپیماهای پشتیبانی

در سال ۲۰۱۴ همچنین فضاپیماهای پشتیبانی نوع اژدها (Dragon) متعلق به شرکت اسپیس ایکس به سوی ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) پرتاب شدند. این فضاپیماها متعلق به بخش خصوصی است و زیر نظر ناسا، سازمان هوانوردی و فضایی ملی آمریکا، وسایل مورد نیاز ایستگاه فضایی بین المللی را تامین می کند.

رصد خانه عظیم اروپایی در شیلی

در نوزدهم ژوئن با انفجاری در قله یکی از کوه های صحرای آتاکاما در پارانال شیلی، ساخت رصد خانه ای با تلسکوپ عظیم اروپایی (European Extremely Large Telescope) آغاز شد. صحرای آتاکاما یکی از خشک ترین صحراهای دنیا است. این رصدخانه زیر نظر رصدخانه جنوبی اروپا (ESO) فعالیت می کند.

خطا در جاگذاری ماهواره های مسیریاب گالیله

در بیست و سوم اکتبر سال ۲۰۱۴ دو ماهواره سامانه مسیریاب گالیله به دلیل یخ زدن سوخت موشک حامل، ۶ هزار کیلومتر پایین تر از مکان مقرر در فضا قرار گرفتند، البته این ماهواره ها از دست نرفتند. متخصصان موفق شدند آنها را راه اندازی کنند، هر چند مشخص نیست این ماهواره ها چطور در سیستم مسیریابی به کار گرفته خواهند شد.

انفجار محموله فضایی

سال ۲۰۱۴ سال خوبی برای شرکت اوربیتال ساینس نبود. فضاپیمای پشتیبانی سیگنس متعلق به این شرکت کمی پس از پرتاب منفجر شد. اوربیتال ساینس در کنار ‘SpaceX’ دومین شرکت بخش خصوصی است که مایحتاج ایستگاه فضایی بین المللی را تامین می کند. ساکنان ایستگاه فضایی بین المللی با انفجار سیگنس با کمبودی روبرو نشدند.

فرود بر سطح دنباله دار

از ماه اکتبر ۲۰۱۴ کاوشگر روزتا که با دنباله دار چوریوموف همراه شده بود، تصاویر و اطلاعاتی از آن به زمین فرستاد. روزتا سرانجام در دوازدهم نوامبر موفق شد آزمایشگاهی به بزرگی یک یخچال را روی این دنباله دار با موفقیت فرود بیاورد. در ابتدا اطلاعاتی از آزمایشگاه دریافت شد، اما ظاهرا به دلیل پایان انرژی فعالیت آزمایشگاه قطع شد، دانشمندان امیدوارند تابش خورشید و دریافت انرژی مجدد در آیندۀ نزدیک به این توقف پایان دهد.

تصمیم گیری درباره ساخت آریان – ۶

در دوم دسامبر (روزهای پایانی سال ۲۰۱۴) شورای وزیران کشورهای عضو آژانس فضایی اروپا (European Space Agency) موافقت خود را با ساخت موشک های حامل آریان- ۶ اعلام کرد. موشک آریان- ۶ قرار است جای آریان- ۵ را در حمل و نقل های فضایی بگیرد. ۱۹ کشور اروپایی عضو آژانس فضایی اروپا هستند.

آینده پروازهای سرنشین دار

اوریون، فضاپیمای جدید آمریکا پس از پایان پروژه شاتل است. این کپسول فضایی که به آپولویی بزرگ شباهت دارد، گفته می شود می تواند انسان را به کره ماه و حتی سیارۀ مریخ ببرد و بازگرداند. اولین پرواز آزمایشی و البته بدون سرنشین اوریون در پنجم دسامبر ۲۰۱۴ با موفقیت انجام شد.

سایت علمی بیگ بنگ: bigbangpage.com

گرد آورنده : irsanat.com :( محمدرضایی )
تاریخ ارسال :  1393/10/10     
تعداد مشاهده :3936
ثبت نظرات شما کاربران محترم باعث بهبود مطالب سایت خواهد شد
نام و نام خانوادگی : الزامی
تلفن/ایمیل :
نظر شما : الزامی
کد امنیتی :

الزامی


دیگر مطالب مرتبط با موضوع : نجوم و اخترفیزیک


جهت دیدن مطالب بیشتر کلیک کنید             
آخرین مقالات ارسالی
مطالب تصادفی


دستگاه تی دی اس متر(TDS)

دستگاه پی اچ متر دیجیتال

هدایت سنج آب,EC متر

فتومتر پرتابل دیجیتال

دماسنج دیجیتال

مولتی متر دیجیتال

ph متر خاک

ph متر، ph سنج

Tds متر

آمونياك سنج

سنسور ph سنج ، پراپ ph سنج

EC متر ، EC سنج

ph سنج هانا ، تستر ph هانا

رفرکتومتر ، قند سنج

EC/TDS متر ، هدایت تی دی اس سنج

EC/TDS/PH متر ، تستر های مولتی پارامتر آب

ترازو آزمایشگاهی

اکسیژن متر آنلاین

پی اچ ph سنج آنلابن

هدایت و تی دی اس سنج آنلاین ،EC/TDS تابلویی انلاین

اکسیژن سنج DO متر آنلاین تابلویی

محصولات شرکت آدوا ADWA -ADWA

تجهیزات کنترل و اندازه گیری آنلاین

کلر سنج

فروش فوق العاده تجهیزات آنلاین تابولویی

محصولات شرکت ای زد تایوان AZ

فلکسی تستر، کلر، کلراید، سختی، سختی کلسیم، مس، روی،سیلیسم



فروشگاه ایران صنعت ،بررسی انتخاب و خرید آنلاین

فروشگاه ایران صنعت در سال 1388 تاسیس گردید، که مفتخر است ، با عرضه محصولات ابزاردقیق ، برق الکترونیک ، ابزارآلات و تجهیزات صنعتی در سراسر کشور با بهترین کیفیت و قیمت رقابتی در خدمت هموطنان گرامی باشد .
ENAMAD logo-samandehi

آدرس : کرج چهار راه کارخانه قند به سمت میدان هفت تیر خیابان پناهی کوچه پناهی 1 پلاک 61 ساختمان اهورا واحد یک
شماره تلفن : 02691300551
شماره همراه : 09106978820 واتساپ ، تلگرام ، ایتا ، روبیکا ، ای گپ روی این شماره می باشد
شماره نمابر : 30008666850361
افراد آنلاین: 64
تاریخ :1403/2/30
پرداخت آنلاین شبکه اجتماعی یوتیوب اینستاگرام شبکه اجتماعی فیس بوک

تمامي كالاها و خدمات اين سایت، داراي مجوزهاي لازم از مراجع مربوطه میاشند و فعاليتهاي اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است
تمامی حقوق مادی و معنوی این وبسایت متعلق به ایران صنعت میباشد.